Followers

Suggies' Visitors

Saturday, September 1, 2012

Jari Dalam Poket

Assalamualaikum...

Dah lama dok mengintai Frutty...kenapa perut dia macam melebar....then masa bulan puasa lepas, nampak perutnya ada ketulan. Tapi sebelah jer ketulannya....

Hari Raya bawa balik diaorang ke kampung semua, dok meninjau jugak perut Frutty...sampai lah kepada minggu lepas... nampak frutty raji mencuci pouch nya....hah...sah lah frutty dah beranak..padan ler garang bebenor dia...sentuh sikit kena gigit...gigit tak lepas plak tu....

Dari pencarian dalam blog yang mengajar tentang sugar glider, dapat di praktikkan sedikit apa yang diajarkan. Seperti:

1) Buang/remove/ simpan wheel dari sangkar..
2) Lapik bahagian bawah sangkar dengan kain, agar sekiranya joey terkeluar dari pouch & terjatuh, tidaklah tercedera @ ibu nya boleh mengambil semula joey...
3)Sediakan Booster milk untuk persedian ibu & joey..

Selainnya, kami dah tak sabor nak menimang cucu...



4 comments:

engku muhammad boboy said...

salam kak linda...sya nk adpot cucu akak bole??heheheh

linda@ibusumaiyah@tuttyfruity said...

w'salam...hehehe...tak boleh lagi...cucu pertama tu, opah sayang ooo...:)

engku muhammad boboy said...

bez nye da brcucu...hehehehe...keep updating ok...eh..akak leh tak share camne nak buat CDF n HWP yg
sebetul2nye..hehehe...sy xsure la cam mane nak buat?? tanx akak!:))

linda@ibusumaiyah@tuttyfruity said...

insyaAllah, tapi saya tak pernah buat HPW...:)..

Dulu pun beli jer...

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...