Followers

Suggies' Visitors

Tuesday, February 21, 2012

Sugar Glider Boleh Pakai Baju Ker???

Amira : Ibu Buat La baju tuk Tutty n Fruity....

Ibu : owhhh....ok..nanti nak ukur...buat seluar dia sekali lah...atau bagi dia pakai 'pempers'?

Qaseh : Pampers??? amik pampers adik....

Ibu : (sabor jer laaaa)


...alahai...macammana nak ukur baju ni ....dah naik ke langsir plak....tak siap baju raya karang...



Sunday, February 19, 2012

Kelengkapan Banglow Sugar Glider a.k.a Suggies


Salam....cer tgk Banglow 2 tingkat Tutty n Fruity ni....sedey jer nampak...banglow pun kecik lagi tu sebenarnyer...kena renovate gak nanti...lagi 2-3 bulan lah kot..dah survey bahan-bahan binaan dah..tunggu masa nak buy n build....hehehe...biler lah agaknyer tu....

Ade gak la survey banglow 6 tingkat depa kat web jualan online ni...tapi ..pernah terjumpa blog yang ajar buat sangkar...eh banglow diaorang dgn bahan-bahan yg mudah di perolehi dari hardware....hehe...memang gemar bab buat sendiri ni....;)

Apa pun..buat masa ni...anak-anak angkat ni nampak cam bersyukur jer dengan apa yang ibu depa kasik...hehehe ...ada sleeping punch jer yerr??? actually ade jer selimut n hammock depa tu...tapi masa amik gambor ni..semua tu tgh di basuh...dah tu saper yang suka pee n poop tu?...daddy gakkkk yang kena basuh kan....ibu ni tak gemar sgt tgk umah semak-semak ni....ecehhhhwahhh


;)

..ini bukti derang bersyukur dgn ape yang ada.....tido sampai kerekot bulat-bulat...nyenyak lagi tu...

Tuesday, February 14, 2012

SALAM dari Tutty n Fruity...:)

Assalamualaikum...dan hi semua...

Linda buka blog ini khas untuk pets pertama yang dipilih dalam hidup linda ...iaitu SUGAR GLIDER....org selalu sebut..SUGGIE...:)....

Yang pertama dulu ade la bela unofficially 2 ekor si ikan laga dan .3 ekor ikan puyu....bela dalam akuarium kecik tapak tangan jer...si ikan laga...mati seekor lepas linda letakkan bersama-sama dalam satu bekas...seekor lagi mati bunuh diri sebab melompat dalam sinki masa nak tukar air...kematian ikan puyu agak tragis...sebab 3-3 nyer kejung lepas daddy letakkan beberapa cubit ROTI GARDINEER dalam akuarium....di sangkakan sebagai MATI LEMAS TAKDE OKSIGEN.....kejung + mata terjojol + mulut terngaga.....siang sungguh....


Now ni....dah adopt  a pair of suggies...grey colour...dinamakan sebagai TUTTY(male) n FRUITY(Female).....

Makanya....bolg ini akan menceritakan aktiviti suggies kesayangan Linda...:)

Selamat Datang ker blog Tutty n Fruity....

Adios....


...masih memalu gitu...second days after adopted....

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...