Followers

Suggies' Visitors

Sunday, April 29, 2012

Shopping barangan Tutty n Frutty..:)

Selain menbedak-bedak wang gaji kepada yang memang dah ade dalam list, kali ni masuukan juga barangan tutty n frutty untuk dibeli....
Ade booth jualan di SACC Convec 27-29 April 2012 yang lalu...
pergi dengan daddy best sikit..banyak sikit barang boleh beli tuk anak-anak angkat ni..:)




Vision cage saiz M (RM 185)

Traingle House (nama linda bagi sendiri) RM25

ada zip atas bawah kiri kanan

Bounding pouch - tuk memanjakan tutty n futty...:)RM 25 gak kot



Wednesday, April 25, 2012

Tutty Yang Hilang Rupanya....

Macam biasa, frutty dan tutty akan ikut ker opis...dan macam biasa juga frutty n tutty akan melompat-lompat dari belakang ker depan , dari depan kebelakang -dalam kereta. Dannnn...macam biasa juga, tutty dan frutty akan masuk bahagian bawah depan kereta...bahagian yang bayak wayar  bawah stereng kereta tu....

Tapi kali ni!!!...sekor jer yang keluar masa linda parking kereta- dah sampai opis-mana lagi sekor??...punch card dulu...turun bawah balik dan panggil-panggil nama frutty....sebab ingat frutty yang dok memain sampai tak nak turun...rupanya Tutty....nakal sungguh laaa....mmmm nak 15 minit jugak try panggil dia..tak juga keluar...tak per la...letakkan makanan n sleeping beg .... kul 10 pgi ..turun balik ker kereta...seb baik kereta bawah opis jer...

Makanan habis......!!!! tapi beg kosong.....adeyyyy...

kul 11 tengok lagi...kosong
kul 1 tengaok lagi...kosong..panggil 1/2 jam..tak nak keluar jugak...mula dah pikir suggies ni dah melarikan diri..atau jatuh kemana atau dah pengsan kat dalam tu...atau tersepit ker aper....

At last...balik jer rumah lepas abih kerja 4.30 ptg..minta tolong daddy carikkan...ITU PUN KALAU BUDAK KECIK NI MASIH HIDUP...

Linda plak mencari...siap sembur dengan vacum lagi...tak jugak keluar...pastu try letak partner a.k.a teman tido dia...merayap naik ker tempat yang banyak wayar tu.....sekali jenguk kat pedal tu....sayuppppnyerrrr melihat diaoarang kat hujung-hujung wayar sana....aduhhh.....

Kesian futty ..tak leh tido sensorang...
Maka nya....dah putus asa...tapi masing mengharap...malam ni nak letak makanan kegemaran dia...mesti memalam dia keluar memain...

Dan sebelum nak malam...daddy try sekali lagi cari......hah!!!!....menunjukkan tanda positif....
'budak ni dok menyorok plak.."

yeyy....hidup lagi rupanya....penat jer ibu sedey-sedey....

usaha nak keluarkan memacam lah dibuat....dah umpan dengan makanan kegemaran pun dia tak nak keluar....pastu tak tahu macamana daddy buat....

BERJAYA!!!!....aLHAMDULILLAH.....

kesian tgk dia kelaparan -makan lepas berjaya di selamatkan...

TUTTY-TUTTY.....noty laaaa...
Itam dah tangan jadi pomen kereta ibu yerrr....

Tuesday, April 17, 2012

Segmen : HASRULHASSAN.COM Promosikan Blog Aku

Assalamualaikum...
Untuk pertama kalinya blog Tutty & Fruity nak join segmen. Nak promosikan satu lagi blog dari linda adalah berkenaan Pet kesayangan ni...si sugar glider tecik.

Ok...berkaitan dengan syarat-syarat , rasanya blog ini memenuhi semua syarat kelayakan...yey....
nak tahu ape syaratnyer boleh lah klik sini atau klik pada gambar di bawah...:)

OK...mari berkenalan dengan blog dan tuan blog...:)
Blogger telah mempunyai blog peribadainyer sendiri iaitu IBUSUMAIYAH...
Kemudian, bile dah bela pets pertama dalam bulan Feb aritu, terus nak abadikan dalam diari online...blog plak paling best...(walaupun takde la org singgah sangat pun..huhuhuhu) 

Tajuk blog ini adalah My Little Tutty n Frutty..
Diwujudkan lebih pada Febuari 2012.

Blog ini di sediakan khusus untuk menceritakan perihal / aktiviti yang DIRASAKAN menarik oleh tuan blogger untuk di kongsikan bersama peminta-peminat sugar glider diluar sana. Tuan blog berhasrat untuk menambahkan info - info terbaik tentang penjagaan sugar glider...untuk newbie,  amatur dan otai...errkk? otai...mmm tak lah kot...untuk newbie macam tuan blog lah jugak kot.....hehehehehe. Juga mungkin boleh memberi idea kepada mereka yang tidak tahu nak membela aper?......
Disamping itu tuan blog juga ingin berkongsi keriangan (ewah), kegembiraan (wahh) dan ketaksubsan (woooh) memiliki sugar glider cute miut ni....seronok tau bela diaorang...kenkadang boleh buat terperanjat makndak...kenkadang boleh menaikkan rasa keibuan ni....sayanggg kat diaorang ni...dia namakan mereka Tutty (male) dan Frutty (female) sempenan nama aiskrim yougurt kesukaan ramai tu. Hahaha dengan harapan bila dah kasik nama diaorang ni begitu, takde lah asyik nak pergi Tutti & Frutti jer..makan aiskrim...(lagipun belum dapat sah HALAL lagi kan?)....

Tuan Blog (Linda) dan Tutty...tutty manja sikit ngan ibu dia..:)

Oklah....tak nak bebel panjang...nanti lenguh HH nak baca....
apa pun...diharapkan rakan-rakan blog teruskan pembacaan di blog sini...atau sekurang-kurangnyer..layan je la gambar-gambar Tutty n Frutty tecik ni yer....:) opkosss tuan blog sangat lah menghargainya....terima kasih in advance...


Sebagai sokongan dan penghargaan kepada tuan rumah yang menganjurkan segmen, disini disertakan treademark utama penyertaan segmen...:)
Anda boleh mendapatkan maklumat penyertaan lebih lanjut di  http://www.hasrulhassan.com/2012/04/segmen-hasrulhassancom-promosikan-blog.html

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...