Followers

Suggies' Visitors

Wednesday, April 25, 2012

Tutty Yang Hilang Rupanya....

Macam biasa, frutty dan tutty akan ikut ker opis...dan macam biasa juga frutty n tutty akan melompat-lompat dari belakang ker depan , dari depan kebelakang -dalam kereta. Dannnn...macam biasa juga, tutty dan frutty akan masuk bahagian bawah depan kereta...bahagian yang bayak wayar  bawah stereng kereta tu....

Tapi kali ni!!!...sekor jer yang keluar masa linda parking kereta- dah sampai opis-mana lagi sekor??...punch card dulu...turun bawah balik dan panggil-panggil nama frutty....sebab ingat frutty yang dok memain sampai tak nak turun...rupanya Tutty....nakal sungguh laaa....mmmm nak 15 minit jugak try panggil dia..tak juga keluar...tak per la...letakkan makanan n sleeping beg .... kul 10 pgi ..turun balik ker kereta...seb baik kereta bawah opis jer...

Makanan habis......!!!! tapi beg kosong.....adeyyyy...

kul 11 tengok lagi...kosong
kul 1 tengaok lagi...kosong..panggil 1/2 jam..tak nak keluar jugak...mula dah pikir suggies ni dah melarikan diri..atau jatuh kemana atau dah pengsan kat dalam tu...atau tersepit ker aper....

At last...balik jer rumah lepas abih kerja 4.30 ptg..minta tolong daddy carikkan...ITU PUN KALAU BUDAK KECIK NI MASIH HIDUP...

Linda plak mencari...siap sembur dengan vacum lagi...tak jugak keluar...pastu try letak partner a.k.a teman tido dia...merayap naik ker tempat yang banyak wayar tu.....sekali jenguk kat pedal tu....sayuppppnyerrrr melihat diaoarang kat hujung-hujung wayar sana....aduhhh.....

Kesian futty ..tak leh tido sensorang...
Maka nya....dah putus asa...tapi masing mengharap...malam ni nak letak makanan kegemaran dia...mesti memalam dia keluar memain...

Dan sebelum nak malam...daddy try sekali lagi cari......hah!!!!....menunjukkan tanda positif....
'budak ni dok menyorok plak.."

yeyy....hidup lagi rupanya....penat jer ibu sedey-sedey....

usaha nak keluarkan memacam lah dibuat....dah umpan dengan makanan kegemaran pun dia tak nak keluar....pastu tak tahu macamana daddy buat....

BERJAYA!!!!....aLHAMDULILLAH.....

kesian tgk dia kelaparan -makan lepas berjaya di selamatkan...

TUTTY-TUTTY.....noty laaaa...
Itam dah tangan jadi pomen kereta ibu yerrr....

2 comments:

Ini Kisah Tia said...

ololohhhh .. tutty dun b noty2 :)

linda@ibusumaiyah@tuttyfruity said...

itu lah tu...babab tutty..

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...